Website design door bureau of freelancer laten doen?

Het design van een website is enorm belangrijk. Webdesign bepaalt namelijk hoe de website eruit komt te zien en het conversiepercentage dat behaald kan worden. Het is een specialistische taak waarbij het uitwerken van een ontwerp en dit vertalen naar een website voor nodig is.

webdesign

Vrijwel iedereen die een website nodig heeft, kiest er dan ook voor om dit werk uit te besteden. Website design kan je onder andere door een webdesign bureau of freelancer laten doen. Wat is echter de beste keuze in jouw specifieke situatie? Om je te helpen te kiezen tussen een webdesign bureau of freelancer hebben we enkele voordelen en nadelen op een rijtje gezet.

Voordelen van webdesign bureau

Wanneer je ervoor kiest om website design door een bureau te laten uitvoeren, dan geniet je van enkele voordelen ten opzichte van een freelancer. Zo weet je bijvoorbeeld dat het webdesign bureau volgens een vast systeem werkt en daardoor consistente resultaten kan bereiken.

In de meeste gevallen heeft het bedrijf ook een uitgebreide portfolio met websites die zij eerder een mooi design hebben gegeven. Als je hier doorheen kijkt, dan kom je misschien op ideeën voor je eigen website. Je kunt dan een aantal kleine dingen veranderen en zodoende weet je exact wat je te wachten staat. Vaak kan de website dan ook voor een goedkope prijs gemaakt worden, omdat het systeem al in plaats is.

Website design door freelancer

Veel webdesigners zijn actief als freelancer. Een andere optie die je hebt voor het realiseren van een website design is dan ook het inhuren van een freelancer. Vaak zijn deze personen bereid om tegen een goedkoper tarief te werken. Je kunt dus goedkoper uit zijn als je een freelancer inhuurt. Je moet echter wel overtuigd zijn van het feit dat deze persoon kan verwezenlijken wat je voor ogen hebt. Wanneer je echter geen te gekke wensen voor je website hebt, dan is dit geen probleem. Het is dan wellicht een beter idee om voor een freelancer te kiezen in plaats van een bureau. Zorg dat je van tevoren goede afspraken maakt zodat beide partijen weten waar zij aan moeten voldoen of wat zij kunnen verwachten.