Informatie over een acupunctuur behandeling

Als je gezondheidsklachten ervaart, dan zijn er meerdere wegen die tot een genezing van je klachten en weer een optimale gezondheid kunnen leiden. De traditionele Westerse geneeskunde zal proberen dit doel te bereiken met medicatie.

acupunctuur cupping

Er zijn echter nog meer opties waar je voor kunt kiezen. Een alternatieve geneeswijze bijvoorbeeld, zoals acupunctuur. Veel mensen hebben de naam weleens gehoord en weten dat het te maken heeft met het steken van naalden in het lichaam. Veel meer informatie over een acupunctuur behandeling hebben zij echter niet. In het volgende artikel gaan we hier proberen verandering in te brengen. We gaan je namelijk meer informatie geven over deze eeuwenoude vorm van klassieke Chinese geneeskunde.

Het doel van acupunctuur

De Chinese geneeskunde heeft een heel andere aanpak om gezondheidskwalen te genezen dan de Westerse variant. De meeste dokters proberen genezing te bewerkstelligen door een probleem bij de kern aan te pakken. Ervaar je pijn, dan krijg je pijnstillers voorgeschreven, heb je last van een hoge bloeddruk, dan zijn er medicijnen die deze weer omlaag kunnen brengen.

Het doel van een acupunctuur behandeling is anders. In de Chinese geneeskunde gaat men er namelijk vanuit dat ons lichaam, geest en energie in een goede staat en balans moeten verkeren en wanneer dit doel bereikt is dan zullen alle gezondheidskwalen verdwijnen. Acupunctuur hanteert een holistische aanpak en probeer de energiebalans van het lichaam te herstellen.

Behandeling met naalden

Nu dat je weet wat het doel is van een acupunctuur behandeling, wil je natuurlijk ook graag weten hoe zo’n behandeling met naalden in de praktijk verloopt. Een acupuncturist zal piepkleine naalden op specifieke plekken van het lichaam aanbrengen. De punten op de naalden zijn zo klein dat men dit nauwelijks zal voelen. Vrijwel niemand beschrijft de ervaring als een gevoel van pijn. Je kunt bijvoorbeeld bij acupunctuur praktijk van den Bogaard in Rotterdam terecht voor een behandeling. De praktijk is gevestigd in Hillegersberg.

Wanneer de naalden eenmaal in het lichaam geplaatst zijn, worden deze zachtjes bewogen om kleine schokjes te veroorzaken. Het doel hiervan is de energiebalans die verstoord is weer te herstellen. Na afloop van de acupunctuur behandeling worden de naalden weer verwijderd. Vrijwel altijd zijn meerdere behandelingen nodig om genezing van een bepaalde kwaal te bewerkstelligen.