dutch courses

Hoe lastig is het leren van de Nederlandse taal?

De Nederlandse taal wordt gezien als een van de moeilijkste talen in de wereld om te leren. Dit zal vooral komen doordat we enkele moeilijk uit te spreken klanken in onze woorden gebruiken en de grammatica een groot aantal regels telt.

dutch courses

Veel mensen die in ons land komen wonen willen daarom graag weten hoe lastig het leren van de Nederlandse taal is. Laten we vooropstellen dat hoe moeilijk het ook is om de taal te leren, dit wel altijd de moeite waard is. Door jezelf enkele simpele woordjes en zinnen aan te leren behaal je al een groot voordeel voor jezelf als je hier woont. Wanneer je dus een expat bent dan is het zeker aan te raden om jezelf in te schrijven voor enkele taallessen.

Moeilijkheidsgraad afhankelijk van afkomst

Wanneer je wilt weten hoe lastig het is om de Nederlandse taal te leren, dan kunnen we verschillende antwoorden geven. De moeilijkheidsgraad van het leren van de taal is namelijk afhankelijk van je afkomst.

Mensen die uit een land komen waar de taal totaal anders is dan zullen zij veel meer moeite hebben om zichzelf het Nederlands eigen te maken. Spreek je echter een taal die qua woorden, uitspraak en grammatica veel lijkt op de taal die hier wordt gesproken, dan zal je hier veel minder moeite mee hebben. Zo is het bijvoorbeeld een feit dat veel Denen, Noren en Zweden snel in staat zijn om zonder enig accent de Nederlandse taal te spreken. Voor deze mensen zijn dutch courses  bijvoorbeeld een goede optie.

Geen zorgen maken om klanken en grammatica

Ongetwijfeld het moeilijkste aan het leren van de Nederlandse taal is het uitspreken van bepaalde klanken en het leren van de correcte grammatica. Dit zal zeker wel even duren voordat je hier geen fouten meer in maakt. We adviseren iedereen echter om jezelf hier zeker in het begin geen zorgen om te maken. De waarheid is namelijk dat zelfs veel mensen die hier geboren zijn nog altijd fouten in de grammatica maken. Daarbij komt ook nog eens dat de klanken per regio verschillen. Je zal dan ook echt niet vreemd aangekeken worden wanneer je een woord verkeerd uitspreekt of een andere zinsopbouw aanhoudt.